Facebook Live i Instagram en directe: l’explosió del video en directe

El video marketing ha cobrat poc a poc una gran importància a l’hora de planificar una campanya en xarxes socials. No és d’estranyar, quan el 78% del contingut que consumeixen els usuaris a Internet és audiovisual, per això el video en directe s’ha tornat important a les campanyes de màrqueting digital.Amb el recent llançament dels vídeos en directe a Facebook i Instagram s’obre un nou ventall de possibilitats a l’hora de generar contingut en xarxes socials. Periscope va ser la primera plataforma formal la qual ens deixava realitzar un vídeo en directe.

Com no podia ser menys, Marc Zuckerberg va ser el primer a provar aquest tipus de contingut audiovisual a Facebook, publicant un post dies abans anunciant el primer vídeo en directe, on també convidava als usuaris a fer preguntes que serien contestades durant l’emissió. Això li va permetre conèixer de primera mà l’opinió del públic davant d’aquesta nova novetat de la xarxa social.

El millor dels vídeos en directe és que molt poques marques s’han atrevit amb aquest nou format, el que et permet diferenciar-te de la competència i crear una relació amb el teu consumidor molt més estreta.

 

Facebook Live o Instagram en Directe?

Abans de començar a emetre en directe, hem de saber que cada xarxa social és diferent i té un públic diferent. A més, les possibilitats que ofereix cadascuna d’elles a l’hora de realitzar un live són diferents.

Possiblement, Facebook sigui la millor opció a l’hora de realitzar un vídeo en directe perquè es tracta de la xarxa social amb més usuaris actius i amb major nombre d’interaccions en les seves publicacions. Com apunt, cal saber que la seva emissió ha de ser premeditada i estar ben planificada, ja que el contingut reclamat en aquesta xarxa social és de més qualitat.

Això no vol dir que Instagram hagi de ser descartat automàticament. Instagram es consolida com la xarxa social jove per excel·lència, molt més visual i dinàmica que Facebook, amb cert caràcter emocional. Si el nostre públic objectiu es troba aquí o bé si els nostres valors s’adapten a aquesta xarxa social, sens dubte serà perfecta per a la nostra campanya de vídeo màrqueting. L’avantatge principal que ens ofereix Instagram Direct és la seva espontaneïtat. La realització d’emissions en aquesta xarxa social es tracta d’un toc d’atenció als nostres seguidors, podent participar només els que estiguin connectats en aquest moment.

 

Esportistes d’èlit aprofiten Instagram en Directe. Una manera senzilla d’apropar els seus seguidors més a prop a través del vídeo marketing

 

Avantatges dels vídeos en directe en una campanya de video marketing

Els vídeos en directe poden oferir grans avantatges a les marques a l’hora de fer publicitat:

  • Permeten interactuar amb l’usuari. A través dels vídeos en directe, es produeix una “humanitat” de la marca que fa que el consumidor confiï més en ella i es mostri més receptiu.
  • Generen engagement. Amb aquests vídeos aconseguim una transparència que ens permet crear una relació entre consumidor i marca que possibilita que acabi en compra de manera més fàcil.
  • Millora l’abast orgànic. A Facebook això és encara més positiu ja que la nostra pàgina ocuparà una posició superior al Time Line. Segons la xarxa social, els comentaris en Facebook Live són 10 vegades més grans que en els vídeos tradicionals.
  • Et diferencien de la competència. Poques marques s’atreveixen amb aquesta tendència, possiblement pel seu desconeixement, de manera que ser dels primers a llançar-te a provar-la pot resultar molt interessant per al teu públic.

 

Si vols que hi hagi més repercussió al moment del directe, fes l’anunci del mateix dies abans per tal que la comunitat estigui avisada.

 

Què fer durant un vídeo en directe?

Són moltes les maneres en què ens podem llançar amb aquest tipus de publicitat. Es tracta d’oferir continguts “més humans” a un públic que està reclamant novetats contínuament.

Una bona manera d’utilitzar Facebook Live, igual que Zuckerberg, seria avisar prèviament als nostres fans a través d’una publicació anunciant el tema a tractar i l’hora de l’emissió i realitzar una recollida de preguntes prèvies al vídeo en directe perquè aquest sigui el més interactiu possible. Esdeveniments i altre contingut que resulti interessant per al nostre públic també pot ser utilitzat durant una emissió en directe. Polítics com Barack Obama o Oriol Junqueras han optat per introduir aquest tipus de vídeos en les seves campanyes polítiques, obtenint molt bons resultats.

Instagram Direct seria una bona elecció per a marques de moda, restauració o disseny, per exemple, amb un aire més sofisticat i “trendy”, diferenciant-se molt bé de la competència i transmetent uns valors de marca més exclusius.

Cal tenir en compte que això no consisteix únicament en crear un vídeo en directe pel simple fet de “esser-hi a la última”. Cal crear un contingut de qualitat, capaç d’atreure a l’usuari. També cal estar atent dels comentaris realitzats pels espectadors per fer que el vídeo sigui molt més interactiu i que l’usuari senti que la nostra marca li té en compte. Tampoc cal passar per alt els aspectes més tècnics com disposar d’un estabilitzador d’imatge i d’un senyal d’internet pròpia per evitar possibles problemes de connexió durant l’emissió.

En definitiva, l’any 2017 ha sigut l’impuls que necessitava el vídeo en directe i cada vegada les empreses l’utilitzen més. No cal ser vergonyós, la teva marca t’ho agrairà.

Sense comentaris

Sorry, the comment form is closed at this time.

Free WordPress Themes, Free Android Games