Què són les extensions i quantes necessito per a WordPress

Què són les extensions, quantes necessitem com a mínim, quin és l’extensió definitiva…

Quantes vegades t’hauràs preguntat totes aquestes qüestions. O el que és pitjor, quantes hores hauràs perdut provant extensions/plugins i llegint articles sobre quins són els millors, els ideals per al teu projecte web.

Tots ens hem obsessionat amb aquest tema i per això m’ha semblat interessant abordar-lo en un post.

 

Què són les extensions?

 

Eines imprescindibles per la nostra web creada amb WordPress… o bé és part que podem prescindir… Què són els famosos “plugins” en realitat i perquè els necessitem?

Dit en un llenguatge no tècnic, les extensions són com petits programes addicionals per a WordPress. Amb elles aconsegueixes afegir funcionalitats que per defecte la teva plantilla (el tema) no porta.

Per exemple, els tens per a compartir a les xarxes socials, per a crear una botiga online, per a reforçar la seguretat, perquè el teu lloc vagi més ràpid, per afegir botons allà a  on no ens deixen… N’hi ha per a tot el que et puguis imaginar!

 

WordPress pertany a tota una inmensa comunitat, per això tothom pot donar el vist-i-plau de les extensions utilitzades i si són compatibles o no funcionen correctament.

 

 

Però… existeix de veritat una llista amb els millors “plugins” per a WordPress?

Després de vàries experiències, no. No hi ha una llista definitiva dels millors, ni existeix l’extensió definitiva que et funcionarà perfectament a la web. Com en tot, hi ha diferents opinions i el que em pot agradar a mi, pot no agradar a una altra persona. Has de fiar-te de les teves pròpies experiències. Cada disseny web és diferent i una extensió potser no cal en una web, o bé no funciona adequadament. Al final és només això: l’experiència amb la seva utilització i si pots recomanar-lo.

Però perquè tinguis una base o una referència, et vaig a explicar tot el que necessites saber sobre què són les extensions.

 

Precaucions bàsiques d’utilització

 

Com comentava a dalt, aquests petits programes afegeixen noves funcions al teu portal fet amb WordPress i això els converteix en irresistibles. És el mateix quan compres un smartphone amb sistema operatiu Android, comences a instal·lar-li aplicacions per a millorar l’experiència, disseny, etc. És un no parar.

“Aquest me’l descarrego per a compartir, aquest per a què el logotip quedi bonic a la capçalera, aquest per a millorar els comentaris, l’altre per…” I quan t’adones, tens 300 plugins instal·lats.

Espero de veritat que aquest no sigui el teu cas, però si ho és, fes cara d’espantat però segueix llegint. Aquesta publicació és per a tu.

No pots descarregar plugins a tort i a dret pels següents motius:

· Com més instal·lis, menys velocitat de càrrega = pitjor SEO. És cert que si tens molt bé optimitzada teva web, no té perquè ralentir-se, però per a algú que comença seria el més normal. La velocitat de càrrega és vital per al SEO. Si la teva web és lenta, Google no et posicionarà bé mai.

· Bretxes de seguretat. En informàtica, cada nou programa (bloc de codi) que et descarregues, és una opció més per a què hi pugui haver algun forat de seguretat. Recorda tenir sempre tot actualitzat.

· Mal suport tècnic / No hi ha actualitzacions. De vegades, el desenvolupador no presta l’atenció deguda a les preguntes dels usuaris o la informació no és pertinent. Es poden donar moltes situacions diferents. També és habitual que de vegades deixi d’actualitzar-lo. Això pot comportar incompatibilitats, o com hem vist abans, problemes de seguretat.

· Mal desenvolupats: la quantitat d’extensions que hi ha al mercat és immensa i això comporta una cosa òbvia: hi ha productes que són de millor qualitat que uns altres. Alguns d’ells no estan ben desenvolupats, el que pot comportar errors molt greus, bloquejos, anar més a poc a poc…

 

Woocommerce és l’extensió que transforma la teva web feta amb WordPress en una botiga online. És segur, fiable i està en constant actualització.

 

 

Amb què tinc que fixar-me a l’hora de descarregar una extensió?

 

· Duplicitat de funcions: abans de descarregar un “plugin” pensa en si ja en tens un altre que tingui la mateixa funció. Això és important no només per estalviar-nos descarregar un de més, sinó perquè poden crear incompatibilitats. Això sol ser molt habitual amb les extensions per a millorar la memòria cau o els específics per SEO.

Tenir 3 extensions per el mateix fi no només no et farà anar més ràpid, sinó que les possibilitats de que la teva web tingui errors es disparen.

· Nombre de descàrregues = popularitat i qualitat. Hi ha milers d’opcions per a cada nova funció que vulguis implementar. Intenta investigar una mica quina és la millor elecció abans de descarregar. Una bona referència és el nombre de descàrregues informat gràcies a la comunitat. Si un producte s’ha descarregat 1000 vegades i altres només 10, no hi haurà cap dubte.

· Compatible amb la versió de WordPress: és important que sempre verifiquis si aquesta extensió és compatible o no amb la versió de WordPress que tens.

· Darrera actualització: si no ha estat actualitzat en els últims mesos, intenta buscar una altra opció per descarregar. El més probable és que el desenvolupador no estigui prestant molta atenció a aquest plugin.

· Controla la velocitat: verifica abans i després si la velocitat de la teva web s’ha vist perjudicada en instal·lar un nou plugin.
No t’oblidis de fer-ho, ja que hi ha vegades que només amb una nova descàrrega, el rendiment es pot veure molt afectat. Per a això, utilitza aquestes dues eines: el Page Insights de Google i Pingdom.

· Verifica quins són els que més retarden la teva web: el connector P3 (Plugin Perfomance Profiler) et mostrarà quins són el que més alenteixen la teva web, així podràs buscar altres alternatives. Després el pots esborrar.

· Seguretat: fes sempre còpies de seguretat, mai saps quan una incompatibilitat pot fer molt de mal a la teva web. Jo utilitzo Updraft Plus.

 

Updraft Plus és, per la meva experiència, la millor extensió de WordPress per realitzar backups amb Google Drive, Dropbox, via FTP o bé Amazon S3.

 

Quantes extensions he d’instal·lar?

 

No hi ha un número exacta o màxim, com sempre, tot depèn. Com et deia abans, si tens molt bé optimitzada teva web, és possible que el nombre de connectors no ralentitzin la web.

Un nombre de referència seria 20. Per què?

Perquè és el número que engloba tots els plugins que més o menys són indispensables: per a la seguretat, la memòria cau, xarxes socials, spam, subscripció, formularis…

Com a consell et diria que sempre valoris els beneficis que aportarà aquesta nova funció al teu portal i en definitiva, al tràfic web.

¿Millorarà l’experiència de l’usuari amb la teva web? Si la resposta és si, val la pena provar-ho i testejar. Al final, el que importa és la usabilitat de la teva web i que l’experiència de l’usuari sigui la millor possible.

Ara que ja tens una guia sobre què són les extensions i quins són els seus riscos i avantatges. Prova, compara tu mateix, agafa experiència amb ells i fes-te la teva pròpia llista de plugins adequats per a cada projecte concret fet amb WordPress.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Free WordPress Themes, Free Android Games