fbpx
iPhone 6

iPhone 6, més gran i un altre molt més gran

Apple ha tornat a sorprendre amb una conferència llarga, amb la presentació dels iPhone 6 i 6 Plus i “una cosa més”, l’Apple Watch.

El nou iPhone no va sorprendre tant i si ho va fer la presentació del primer wearable de la companyia. Amb dos models de diferents tamanys arriben per competir, amb els millors telèfons “Android”. iPhone 6 és el nom del nou smartphone d’Apple i iPhone 6 Plus, el més gran dels dos, el qual el podem denominar com phablet -meitat telèfon, meitat tauleta tàctil-. Anem a definir les seves característiques principals, tant en disseny com el més important, la tecnologia.

iPhone_6_ios_8-2

Nou DISSENY

No hi va haver sorpreses amb el nou iPhone, perquè ha estat exactament el que s’havia filtrat per Internet. Dos models pràcticament idèntics, amb pantalles més grans i anomenades Retina HD. Nou disseny arrodonit com l’iPad Air i iPod Touch, donant punt i final amb l’acabat rectangular, llis i incòmode iniciat amb l’iPhone 4. A més és molt fi, amb un perfil de 6,9 mm per l’iPhone 6 i 7, 1 mm el 6 Plus. Si el mirem de perfil podem veure com el seu vidre es fon amb el metall, el més destacat del nou disseny. El nou iPhone és bonic en les seves tres tonalitats (negre-gris espacial, blanc-plata i blanc-or). No puc dir el mateix de les bandes posteriors (per l’antena), unes línies horribles i que fan pensar si el telèfon ha estat dissenyat a Cupertino.

Antena i càmera millorades, però… aquestes bandas posteriors com antena i una càmera que sobresurt… en què pensaven els dissenyadors?

 

Com he comentat a l’inici, la pantalla ha crescut. La de l’iPhone 6 arriba a les 4,7 polzades amb una resolució de 1334×750 píxels i la pantalla de l’iPhone 6 Plus és de 5,5 i 1920×1080 píxels (Full HD). Ni rastre de safir a la pantalla, tal com s’especulava en algunes informacions filtrades.

Comparant l’iPhone 5S i l’iPhone 6 (4,7 “). El nou disseny creix amb una mida moderada. L’iPhone 6 Plus és el més gran, el phablet de la marca.

 

El més destacat de la TECNOLOGIA

Més potència i millor rendiment, és el que Apple ha promès amb el seu nou smartphone. L’iPhone 6 porta una bateria més gran, sobretot el model de 5,5 polzades el qual té més durabilitat – normal per ser més gran-. En qüestió de potència, s’ha augmentat en un 25% la potència de l’iPhone 5S sense afectar la durada de la bateria. Aquesta a més, té major autonomia.

A més d’incloure nova tecnologia, el major avanç és el sistema operatiu que porta dins: iOS 8

 

S’ha introduït un baròmetre per facilitar l’eficiència del nou xip A8, el qual aportarà més dades per a aplicacions destinades a l’exercici físic, salut i navegació.

La càmera s’ha actualitzat. Porta un nou sensor de 8 megapíxels amb tecnologia Focus Pixels, obertura millorada (f2 / 2) i flash True Tone. La diferència entre els dos models d’iPhone 6 és que l’estabilització és digital en el “petit” i òptica en el 6 Plus. Apple ha millorat la gravació en vídeo, afegint una opció time-lapse i millorant a 240 fps la gravació en càmera lenta.

L’iPhone 6 Plus, gràcies al seu tamany, incorpora l’opció de pantalla horitzontal com a l’iPad.

 

Pagar amb l’iPhone

Apple introdueix la tecnologia NFC en els iPhone 6 i estrenarà el seu nou servei Apple Pay. Realitzar el pagament d’una compra amb aquest servei és tan senzill com apropar el dispositiu al terminal del comerç, autentificar amb el Touch ID i llest; sempre i quan la majoria de comerços propers tinguin el terminal exclusiu. A més, la tecnologia NFC del nou iPhone és exclusiva per Apple Pay, així que no podrem utilitzar-la amb cap altre servei. L’aplicació Passbook passarà a ser també una cartera amb les dades de les nostres targetes de crèdit; això sí, ben protegides. Apple confirma al 100% la seguretat total en aquest nou servei i en principi estarà disponible a l’octubre als Estats Units i sense data per a Europa.

 

D’acord, el vull. Quin iPhone 6 trobaré a la venda, que em costarà i quan podré tenir-lo?

L’hora de la veritat, ja que un telèfon com l’iPhone mai ha estat barat. Aquí estarà disponible el proper divendres 26 de setembre, així que apunteu al calendari perquè queden uns dies.

Els iPhone 6 i iPhone 6 Plus lliures els trobarem en tres colors i amb tres possibilitats d’emmagatzematge diferents i per descomptat que amb diferents preus. Preneu nota:

colores_iphone_6

L’iPhone 6 dóna continuació als colors presentats en el 5S. A més, s’han presentat fundes noves en diverses tonalitats.

 

 

Una humil opinió…

Per fi un iPhone amb una pantalla més gran. Les 4,7 polzades de l’iPhone 6 em semblen suficients si volem tenir un telèfon Premium, còmode, bonic i a la moda del que podem trobar a la competència. A part, és molt fi i amb uns acabats made in Apple. De perfil em té enamorat, veure com el vidre es fon amb el metall és impressionant. No sóc creient dels smartphone amb una enorme pantalla i gairebé sense vores, ho veig molt incòmode per al dia a dia.

No m’agrada, com bé comentat anteriorment, les línies posteriors de l’antena. Fan caure la descripció de “bonic” i fa dubtar al respecte si es podia haver dissenyat millor. A més de la càmera, que sobresurt una mica; i encara que sigui “una mica” és suficient per criticar-lo, perquè el mòbil assentat en una superfície llisa no estarà planer del tot.

Dubto moltíssim que el rendiment de la bateria hagi millorat per l’iPhone 6 més “petit” tal hi com promet Apple. Com a molt, que s’assembli al 5S i esperem que iOS 8 no augmenti el seu consum, encara que el nou dispositiu està creat per portar el sistema operatiu més actual.

Crec que sóc dels que, al meu entendre, l’iPhone 6 Plus està dirigit al món professional i als no usuaris d’un iPad o tauleta en general, per la seva major i millor pantalla -full HD-, a part que utilitza la mateixa tecnologia de la tauleta d’Apple i per la seva bateria més gran. El sinònim de phablet sembla que hagi agradat al mercat i pot ser una bona opció de compra.

En general he de dir que no és un mòbil perfecte, però li dono un aprovat pel seu disseny arrodonit, la nova tecnologia que inclou i per l’increïble sistema operatiu que portarà dins: iOS 8. Podem trobar millors terminals a la competència amb sistema operatiu Android i més barats, però cal tenir clar que Apple juga en una altra lliga i aquesta és molt particular.

Ara sí, puc renovar el meu iPhone 4S.

 

ONE MORE THING… l’esperadíssim Apple Watch

I va arribar l’hora de la presentació del tan desitjat wearable d’Apple. Va ser el millor de l’esdeveniment i la seva carta de presentació combina “disseny, tecnologia i moda”.

Disseny, tecnologia i moda. Serà la combinació guanyadora de l’Apple Watch?

Hi ha divisió d’opinions, típic en les presentacions dels dispositius de la marca de la poma. Classificar l’Apple Watch com el millor smartwatch/wearable presentat en l’actualitat, o no; és digne de resposta per a un post exclusiu. En el proper article, a part d’aquest tema donaré profunditat a la nova creació d’Apple.

No Comments

Post A Comment
Free WordPress Themes, Free Android Games